Vanaf januari start de HBO opleiding Leefstijlcoach (parttime) in Healthhub Roden

19 september 2023 

De Leefstijl Academie en Brickhouse Academy hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de opleiding tot geaccrediteerd leefstijlcoach. De samenwerking is van toegevoegde waarde voor De Leefstijl Academie, die de kwaliteit van de opleiding van Brickhouse Academy zeer hoog inschat. Deze jaaropleiding zal in Healthhub Roden gegeven gaan worden!

“We zien dat er in Noord- en Oost-Nederland veel behoefte is aan leefstijlinterventie en begeleiding naar gedragsverandering”, zegt Karel Jonker, directeur en eigenaar van De Leefstijl Academie. “Maar in deze regio zijn er geen opleiders die een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach aanbieden. Daarom zijn we blij dat we met Brickhouse Academy deze samenwerking kunnen aangaan.”

De opleiding tot leefstijlcoach van Brickhouse Academy is een parttime opleiding van 1 jaar. De opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en wordt gegeven door ervaren docenten. Healthhub Roden is de perfecte plek in Noord-Nederland om deze opleiding te verzorgen. Het stimuleren van een gezonde leefstijl helpt immers bij een vitale zorg, en dat is waar de Healthhub zich dagelijks voor inzet. 

“De opleiding is praktijkgericht en biedt cursisten de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om als leefstijlcoach aan de slag te gaan”, zegt Jonker. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen aan een betere leefstijlzorg in Noord- en Oost-Nederland.”

Directeur Wil Overtoom van de Brickhouse Academy is eveneens blij met de samenwerking. “We delen dezelfde visie op de opleiding tot leefstijlcoach”, zegt hij. “We willen cursisten een opleiding van hoge kwaliteit bieden die hen in staat stelt om mensen te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Door samen te werken kunnen we deze visie nog beter realiseren.”

De samenwerking tussen De Leefstijl Academie en Brickhouse Academy is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de leefstijlzorg in Nederland. De samenwerking zorgt ervoor dat er in Noord- en Oost-Nederland meer leefstijlcoaches beschikbaar komen die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl.

Op maandag 2 oktober geven we een webinar waarin we meer gaan vertellen over deze opleiding en over de plek waar we dit zullen verzorgen! Aanmelden voor het webinar kan hier: https://leefstijlcoachacademy.nl/online-informatie-avond-over-de-opleiding-leefstijl-academy/