Laboratoria

Health Hub Roden heeft twee volwaardige, professioneel ingerichte laboratoria. Daar werken ondernemers en studenten samen aan innovatieve projecten. Er wordt onderzoek gedaan en ideeën worden uitgewerkt tot prototypes. Groepen leerlingen/studenten (van basisonderwijs tot wo) volgen er workshops om kennis te maken met technologie en te ervaring hoe deze kan worden ingezet voor gezondheidsdoelen. Voor veel kinderen en jongeren lijken zorg en techniek twee verschillende werelden. Bij Health Hub Roden laten we zien hoe deze werelden samenwerken én elkaar versterken!

FabLab

Het FabLab (210 m2) is een ‘maakomgeving’ waar apparatuur en machines worden gebruikt om ideeën om te zetten in prototypes en producten. Werkt het? Waar moet het nog worden verbeterd? Ondernemers en studenten gebruiken hiervoor de verschillende 3D-printers, de lasersnijder, soldeerhoek en werkplaats met onder andere een draaibank, freesbank en staande boormachine. In het Fablab is ook ruimte om met elkaar te brainstormen of een workshop te volgen. Het is ook zeer geschikt als R&D-omgeving.

Bio-chemisch lab

In dit laboratorium (285 m2) wordt door ondernemers en studenten onderzoek gedaan naar biochemische processen. Er worden bijvoorbeeld gehaltebepalingen van bepaalde stoffen in lichaamsvloeistoffen gedaan en onderzocht hoe bacteriën zich vermeerderen. Een aparte ruimte is ingericht als pre-cleanroom (schone productieruimte). Het laboratorium biedt ook mogelijkheden voor het houden van brainstormsessies en volgen van workshops. Tot slot is het ook zeer geschikt als R&D-omgeving.

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van onze laboratoria? Neem dan contact op met de coördinator van de laboratoria, Goos Linde.


Het Fablab