TIC-student Stephen Wouda (Mbo Software Development) als tweede geëindigd  in de race voor de Digitale Zorg Prijs van het V&VN

TIC-student Stephen Wouda (MBO Software Development - Alfa-college) als tweede geëindigd in de race voor de Digitale Zorg Prijs van het V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland)


Misschien is Stephen niet als winnaar uit de bus gekomen, maar voor Health Hub Roden is een tweede plek voor deze prijs iets waar je trots op mag zijn! We willen Stephen bedanken voor zijn inzet en motivatie om mee te werken aan het project voor Ellen, de radio van betekenis (‘De jukebox’).

Meer lezen? 👉  tinyurl.com/4w9wp7y2 


Health Tech Innovation Playground

Breng innovaties naar een hoger plan!
Maak in Health Hub Roden een match met een idee,
betrouwbare kennis of bruikbare ervaring.
Altijd met een focus op technologie in zorg en welzijn
(medische technologie, domotica, robotica etc.). 

Ik Ben Drents Ondernemer - Subsidie Mkb haalbaarheidsvoucher - Voor ondernemers met ambitie!


12 januari 2024

Webinar over de subsidie MKB Haalbaarheidsvoucher gemist?


Kijk het hier terug en lees ook verder wat Proeftuin Health Hub Roden kan betekenen bij bepaalde vraagstukken.


Waarvoor is deze subsidie bedoeld? Wat levert de samenwerking met een proeftuin mij als mkb-er op? En hoe verloopt het aanvraagproces? Een greep uit de vragen die donderdagmiddag werden gesteld tijdens een geslaagd webinar over de subsidie mkb haalbaarheidsvoucher.  Meer..

Eenjarige Post-HBO Registeropleiding Leefstijlcoaching (parttime) van Leefstijl Academy bij Health Hub Roden


19 september 2023

Vanaf april '24 bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de eenjarige Post-HBO Registeropleiding Leefstijlcoaching (parttime) vanuit de Leefstijlcoach Academy bij Health Hub Roden. 

Een unieke kans om deze geaccrediteerde opleiding te volgen in Noord-Nederland!


Direct meer weten en/of aanmelden? Lees dan snel verder! Meer..

Project Ellen's Geluk17 juli 2023

Ruim een jaar geleden mochten TIC-studenten Sven Jager (HBO Industrieel Product Ontwerpen) en Stephen Wouda (MBO Software Development) starten aan hun opdracht binnen Health Hub Roden; een radio ontwerpen voor Ellen.


Ellen heeft de mentale leeftijd van 1 jaar en is een groot muziekliefhebber, ze heeft een radio op haar kamer staan maar kan deze in de huidige setting niet zonder begeleiding bedienen. Dus wat is er nou uitdagender om een radio te ontwikkelen die Ellen wél zelfstandig kan gaan gebruiken!


In samenwerking met de ouders en begeleiders van Ellen zijn er allerlei ideeën uitgewisseld om tot een prototype voor een nieuwe radio te komen, zo is het bedieningspaneel geïnspireerd op een houten vormenstoof, dit vanwege de figuren en omdat het voor Ellen enige herkenning met zich meebrengt.

Wat heb je nodig?

Op zoek naar een locatie voor een evenement? We hebben de ruimte en de faciliteiten voor groepen tot 200 personen. Past de bijeenkomst bij gezondheidstechnologie? We denken en werken graag mee!

Perfect uitgeruste ruimtes voor een vergadering, brainstorm of andere zakelijke bijeenkomst. Midden in de dynamiek van ondernemen, leren en ontdekken. Het enthousiasme om u heen is aanstekelijk!

Alles wat u nodig hebt voor het doen van onderzoek. Er zijn dertig werkplekken beschikbaar voor diverse werkzaamheden. Het lab heeft drie secties: medisch microbiologisch, (bio-)analytisch en chemisch.

Zet uw idee om in een professioneel prototype. U bent welkom op onze werkplaats. Maak er gebruik van bijvoorbeeld de 3D-printer, lasersnijder of 3D-snijmachine. U kunt er alleen werken of met een groep. 

Ondernemercentrum

De volgende bedrijven zijn gevestigd in ons gebouw: Allero Therapeutics - CareUp - CureTrack - Dynamics4Healthcare -IXIER - PACKcellence - ParaMedir - PurpleQ - Ruber Acia - Sencure -  SimCPR- Sintecs - TripleMotion Media - Zorgverbeteraars.

Health Hub Roden wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Drenthe, Gemeente Noordenveld, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college en Noorderpoort.
Meer informatie over ons netwerk.

Voel de magie!

Kom naar Roden! Vanaf station Groningen maar 20 minuten met de bus (halte Kastanjelaan).

Parkeren is gratis.