Overeenkomst getekend voor de  'samenwerking aan transitie'  tussen Health Hub Roden en twee afdelingen van het UMCG (Centrum voor Revalidatie & Research Support Facility (RSF)

Op 12 maart j.l. is de overeenkomst getekend voor de 'samenwerking aan transitie'  tussen Health Hub Roden en twee afdelingen van het UMCG (Centrum voor Revalidatie en Research Support Facility (RSF).


Een heugelijk moment om verdere stappen te zetten op het gebied van innovatieve (zorg en onderzoek) vraagstukken en deze vervolgens om te kunnen zetten naar haalbare concepten en/of producten voor een eindgebruiker(s). 

Meer.. 

Health Tech Innovation Playground

Breng innovaties naar een hoger plan!
Maak in Health Hub Roden een match met een idee,
betrouwbare kennis of bruikbare ervaring.
Altijd met een focus op technologie in zorg en welzijn
(medische technologie, domotica, robotica etc.). 

Workshop Voedsel 3D-printen voor dieet- en innovatiekeuken van het UMCG 


11 april 2024

Afgelopen vrijdag (5 april) is er binnen Health Hub Roden een interessante workshop Voedsel 3D-printen georganiseerd voor een aantal medewerkers van de dieet- en innovatiekeuken van het UMCG.


Tijdens deze ochtend was er ruimte voor een kennismaking met de voedsel 3D-printer, te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om dit apparaat te gebruiken binnen de innovatiekeuken en vooral te kijken wat de meerwaarde kan zijn bij specifieke (zorg)vraagstukken.


Na een korte presentatie was er ruimte voor een brainstormsessie en werd er uiteindelijk zelf nog gewerkt met de voedsel 3D-printer!


Ook benieuwd naar de voedsel 3D-printer? Of misschien geïnteresseerd naar een aantal afgeronde (zorggerelateerde) afstudeerprojecten met de voedsel 3D-printer in de hoofdrol? 


Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: receptie@healthhub-roden.nl

Foto- en Doe- expositie: "Kom d'r maar es op!" - door Gonnie van Lente (Adaptatietechnicus bij UMCG Centrum voor Revalidatie


12 maart 2024

Deze expositie heeft de titel gekregen van de meest gehoorde uitspraak na het zien van al deze voorwerpen. Het meeste wat u gaat zien is sterk in zijn eenvoud.


De voorwerpen lijken eenvoudig en zijn zeer functioneel voor de eindgebruiker. Eén voor één voldoen ze aan de vooraf gestelde eisen. En bij de eerste keer zien en uitproberen gaven ze, zoals ik het noem, “dansende poppetjes in de ogen’. Hoe beperkt iemand ook is, dit is het moment waarvoor ik het doe.


Dat is tegelijkertijd ook het moment waarop ik, als ontwerper en maker, op mijn jeukende handen ga zitten om rustig te observeren wat er gebeurt. Daarmee faciliterend van iemands eigen laten worden met het eigen hulpmiddel.

 

In deze expositie is te zien dat techniek ook klein en eenvoudig kan zijn. Uiteraard kan je opschalen, hier is de kunst van abstraheren (tot de essentie) te zien. Of anders gezegd: zoals inkoken om de smaken nog meer tot hun recht te laten komen. Meer.. 

Ik Ben Drents Ondernemer - Subsidie Mkb haalbaarheidsvoucher - Voor ondernemers met ambitie!


12 januari 2024

Webinar over de subsidie MKB Haalbaarheidsvoucher gemist?


Kijk het hier terug en lees ook verder wat Proeftuin Health Hub Roden kan betekenen bij bepaalde vraagstukken.


Waarvoor is deze subsidie bedoeld? Wat levert de samenwerking met een proeftuin mij als mkb-er op? En hoe verloopt het aanvraagproces? Een greep uit de vragen die donderdagmiddag werden gesteld tijdens een geslaagd webinar over de subsidie mkb haalbaarheidsvoucher.  Meer..

Wat heb je nodig?

Op zoek naar een locatie voor een evenement? We hebben de ruimte en de faciliteiten voor groepen tot 200 personen. Past de bijeenkomst bij gezondheidstechnologie? We denken en werken graag mee!

Perfect uitgeruste ruimtes voor een vergadering, brainstorm of andere zakelijke bijeenkomst. Midden in de dynamiek van ondernemen, leren en ontdekken. Het enthousiasme om u heen is aanstekelijk!

Alles wat u nodig hebt voor het doen van onderzoek. Er zijn dertig werkplekken beschikbaar voor diverse werkzaamheden. Het lab heeft drie secties: medisch microbiologisch, (bio-)analytisch en chemisch.

Zet uw idee om in een professioneel prototype. U bent welkom op onze werkplaats. Maak er gebruik van bijvoorbeeld de 3D-printer, lasersnijder of 3D-snijmachine. U kunt er alleen werken of met een groep. 

Ondernemercentrum

De volgende bedrijven zijn gevestigd in ons gebouw: Allero Therapeutics - CureTrack - Dynamics4Healthcare -IXIER - PACKcellence - ParaMedir - PurpleQ - Ruber Acia - Sencure -  SimCPR- Sintecs - Zorgverbeteraars.

Health Hub Roden wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Drenthe, Gemeente Noordenveld, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college en Noorderpoort.
Meer informatie over ons netwerk.

Voel de magie!

Kom naar Roden! Vanaf station Groningen maar 20 minuten met de bus (halte Kastanjelaan).

Parkeren is gratis.