Crux Prijs (beste praktijkgerichte onderzoek van het jaar) voor student Lisa Sierdsema 

14 juli 2023

Gisteren heeft Lisa Sierdsema de Crux Prijs gekregen voor haar scriptie ‘De visuele herkenbaarheid van voeding voor mensen met dementie en gelijktijdige dysfagie’.


De Crux is een prijs voor het beste praktijkgericht onderzoek van het jaar en werd voorafgaand aan de diplomering uitgereikt door Dominicus Kamsma, Dean Academie Gezondheidsstudies (Hanzehogeschool Groningen)


Health Hub Roden is blij met deze erkenning voor Lisa’s inzet en geleverde kwaliteit en vooral trots op de bijdrage die haar werk kan leveren aan het verhogen van het eetplezier van een zeer kwetsbare doelgroep.


Nieuwsgierig naar de scriptie? Deze kun je aanvragen door een mailtje te sturen naar: receptie@healthhub-roden.nl

Wat nou als je het verhaal van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ kunt koppelen aan de Voedsel 3d-printer?

12 juli 2023
Gisteren hebben ruim 20 kinderen van 'Kids Casa BSO' en 'Hoera, Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij' een koppeling gelegd tussen het verhaal van schrijver Roald Dahl en de realiteit. Na het ontvangen van een ‘echte’ chocoladereep met gouden ticket kwamen de kinderen met veel plezier naar Health Hub Roden toe.


Studenten Lisa Sierdsema en Robin Sleutjes (TIC-team) stonden in stijl klaar om de kinderen te ontvangen en te begeleiden tijdens een uitdagende en educatieve les, mede georganiseerd door Dorothé Posthumus-Sloep.


Na het testen van kennis uit het boek, mochten de kinderen zelf aan de slag. Eerst kennis maken met de voedsel 3d-printer en vervolgens ook zelf een dino figuur printen van druivenpuree. Uiteindelijk mochten de kinderen het 3d-geprinte figuur beoordelen op smaak, kleur en geur.


Miljoenen subsidie voor aanpak problemen in de verzorging- en thuiszorg in Noord-Nederland (Wij zijn Katapult)

14 juni 2023

‘Miljoenen subsidie voor aanpak problemen in de verzorging- en thuiszorg in Noord-Nederland


Het ecosysteem Health Noord heeft vanuit het groeifonds Opschaling Publiek Private Samenwerking in het beroepsonderwijs, door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, bijna 9 miljoen subsidie toegekend gekregen voor de uitvoering van het programma Health Noord.


Dit werd dinsdag door leden van het projectteam gevierd met een heerlijk stukje taart van Wij zijn Katapult