Nieuws 2022

Minister Conny Helder: ‘Zorginnovatie moet in het drinkwater zitten’

14 november 2022
Op maandag 14 november bezocht minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport (LZS) een netwerkevenement in Health Hub Roden. Het thema was innovatie in langdurige zorg in relatie tot het Integraal Zorgakkoord (IZA).
Meer..

‘Studenten moeten weg van het schoolterrein’

November 2022
Bernoud Jonker is docent Operational Management bij de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool. Studenten van deze opleiding voeren praktijkopdrachten uit bij Health Hub Roden, zodat hij regelmatig in ons gebouw te vinden is. In dit verhaal schetst hij de meerwaarde van samenwerking met de Health Hub.
Meer..

Hoe is het nu met ..
Aron de Jong?


Oktober 2022
Ook na het afronden van hun stage of afstuderen bij de Health Hub houden we met veel studenten contact. Regelmatig interviewen we een voormalige TIC-er in het kader van de rubriek 'Hoe is het nu met ... ? In deze editie vertellen we het verhaal van Aron de Jong.
Meer..

Studenten werken hier aan vraagstukken uit het échte leven


September 2022
In het afgelopen schooljaar heeft Health Hub Roden 27 studenten begeleid bij hun stage- of studieopdracht. Ze maakten een half jaar lang deel uit van TIC, The Innovation Crew. Ze werkten aan oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk. Die gingen over échte mensen. Meer..

Buro Waai en TIC:
Cruciale Vrienden


September 2022
Tijdens de introductieweek (begin september) van de nieuwe TIC-ers stond onder andere een sessie 'Cruciale vrienden' op het programma, in samenwerking met deelnemers van de leergang 'Zinvol Leiderschap' van Buro Waai. De ‘Cruciale Vriend’ is een door Health Hub Roden ontwikkelde variant op de Crititcal Friend methode van het lectoraat Ondernemen in Verandering van Hanzehogeschool Groningen / Alfa-college.
Meer..

Alfons Brink: 'Liefde voor verbinding zorg en techniek'

September 2022
In Health Hub Roden zijn heel veel mensen actief, allemaal vanuit hun eigen achtergrond en betrokkenheid bij gezondheidstechnologie. Een daarvan is Alfons Brink, onder andere werkzaam als Adviseur Innovatie-Hub bij het Alfa-college, die al jarenlang regelmatig over de vloer komt in Roden. We vroegen hem naar zijn ervaringen én naar zijn visie op de rol van zorg en techniek in het onderwijs. Meer..

Hoe is het nu met ..
Pascal Kingma?

September 2022
Sommige studenten komen steeds weer terug bij de Health Hub. Een mooi voorbeeld daarvan is Pascal Kingma, die hier stage liep, zijn afstudeeropdracht deed en vervolgens aan het werk ging bij Machnet, dat gevestigd is in ons gebouw. Een vertrouwd gezicht dus. Meer..

Hoe is het nu met ..
Sarah Flap?

September 2022
Elk jaar doen enkele tientallen studenten hun stage- of afstudeeropdracht bij Health Hub Roden. Na een half jaar hier te hebben gewerkt gaan ze verder met hun opleiding of op zoek naar een baan. De meeste houden echter contact en zo kunnen we zien hoe ze zich ontwikkelen als professionals in de wereld van zorg en innovatie. Een mooi voorbeeld is Sarah Flap. Meer..

Jeltje Talen promoveert op de werking van Health Hub Roden

DvhN, 1 juli 2022: 'Wetenschapper Jeltje Talen promoveert op de werking van de Health Hub in Roden: 'We vinden zulke samenwerkingen belangrijk, maar hebben geen idee van hoe ze werken.' Meer..


Gewoon een kopje koffie doen?
Met IUSTUS is het mogelijk

30 juni 2022
In een periode van 20 weken is in het afstudeertraject van Anna Peterzon, Industrieel Product Ontwerpster, een kopje ontwikkeld voor mensen met én...' Meer..

Health Hub Roden feliciteert SimCPR met verkiezing Drentse startup 2022

20 juni 2022

Directeur Peter Boonstra feliciteert Harry Palsma met het winnen van Drentse Startup 2022, waarvan de finale gistermiddag plaatsvond. De jury zei... ' Meer..

Export advies bij Health Hub Roden?

23 mei 2022
Exportadvies lijkt een vreemde eend in de bijt van Health Hub Roden. Toch is er een verband, via het bedrijf Ruber Acia dat in ons gebouw is gevestigd. ' Meer..

De Sirenbil wint IPO Health Challenge 2022

23 mei 2022
Resultaten van 3,5 dag brainstormen, ontwerpen en bouwen zijn: een Headlök, Reismograaf, Sirenbil, Take Action, Ambu-tas, Døbbelwägen en een Reisdashboard ' Meer..

IPO Health Challenge 2022 van start!

9 mei 2022
De IPO Health Challenge 2022 is vandaag gestart bij Ambulancezorg Groningen. Zeven projectgroepen gaan deze week aan de slag om een oplossing te bedenken voor een vraagstuk van Ambulancezorg Groningen. Meer..

IPO-Student studeert af op vormoptimalisatie 3D-voedselprint

7 aprl 2022
'Een gepureerde wortel in de vorm van een wortel: het bedrijf Gastronology wil met een 3D printer gepureerd eten terugbrengen naar de originele vorm. ' Meer..

Actie voor oorlogslachtoffers groot succes!

4 april 2022
De open avond op 31 maart was een groot succes! De actie voor oorlogsslachtoffers heeft in totaal € 850 opgebracht. We bedanken alle bezoekers en iedereen die heeft bijdragen, in het bijzonder Packcellence B.V., Beijk Catering en CareUp voor de gulle donatie. ' Meer..

Purple Q innoveert monitoringsystemen voor bewaking van o.a. koel- en vriesinstallaties

4 april 2022
Quality Matters’ staat in het logo van Purple Q, een bedrijf dat een innovatief monitoringsysteem heeft ontwikkeld en sinds vier maanden gevestigd is in Health Hub Roden. ' Meer..

Daan en zijn tas

7 maart 2022
‘Daan en zijn tas’ was het thema van de introductieweek van de nieuwe lichting studenten in september 2021. Wie is Daan en over welke tas gaat het? Dat vertelt Manon Wijnholds, de moeder van Daan. ' Meer..

Weer 13 nieuwe stagiairs en afstudeerders gestart!

18 februari 2022
Deze week zijn weer 13 nieuwe stagiairs en afstudeerders bij Health Hub Roden. Vanuit maar liefst 8 verschillende hbo en mbo opleidingen, waaronder: IPO, Human Technology, Laboratoriumtechniek, Werktuigbouwkunde, Voeding & Diëtetiek en Management id Zorg.

Nu te bewonderen in ons gebouw: design-servies voor mensen met een beperking

24 februari 2022
Het mooie servies dat kunstenares Lies Huet speciaal voor mensen met een beperking heeft ontworpen, is nu te bewonderen in ons gebouw! ' Meer..

Student wordt medewerker Machnet

Pascal Kingma is de nieuwe medewerker van Machnet! Na zijn stage en afstuderen bij Health Hub Roden maakt hij nu een vervolgstap in de medische technologie door te gaan werken bij Machnet, dat gevestigd is in ons gebouw. ' Meer..

Dynamics4Healtcare gevestigd in Health Hub Roden

Vandaag neemt weer een nieuw bedrijf zijn intrek in onze ondernemersvleugel. Peter Boonstra verwelkomt Arthur Alferink, adviseur bij Dynamics4Healthcare, die samen met enkele collega's vanaf nu regelmatig bij de Health Hub te vinden zal zijn. ' Meer..

Film over nieuwe prototype Carry-on

De vijf IPO-studenten die het afgelopen halfjaar werkten aan een nieuw prototype van de Carry-on, hebben het resultaat gepresenteerd. Bekijk de video! Meer..

Health Hub in Dagblad van het Noorden!

Dagblad van het Noorden publiceert een uitgebreid artikel over Health Hub Roden. "Wat is de meerwaarde? Wat gebeurt er precies?' Meer..

Innovatief hulpmiddel voor behandeling nierfalen

ParaMedir BV ontwikkelt een nieuw medisch hulpmiddel om de behandeling van nierfalen te verbeteren. Om dit tijdig te herkennen, zijn hoogfrequente metingen van indicatoren in de urine nodig, die de arts in staat stellen accuraat te handelen. Meer..