Subsidie Mkb haalbaarheidsvoucher - Voor ondernemers met ambitie!
Waarvoor is deze subsidie bedoeld? Wat levert de samenwerking met een proeftuin mij als mkb’er op? En hoe verloopt het aanvraagproces? Een greep uit de vragen die donderdagmiddag werden gesteld tijdens een geslaagd webinar over de subsidie mkb haalbaarheidsvoucher. Benieuwd naar dit webinar? Lees dan verder en kijk het webinar terug op deze pagina.
In deze notitie beschrijven wij twee voorbeeldcasussen die inzicht bieden in de activiteiten en faciliteiten die de proeftuin Health Hub Roden kan leveren in haalbaarheidsonderzoeken van Mkb-bedrijven.
Onderzoeksvragen rond de haalbaarheid van een zelfdiagnose toepassing in de thuissetting van mensen of van een hulpmiddel bij zelfmanagement van een chronische aandoening. De Health Hub kan de volgende ondersteuning bieden aan de ondernemer:
Verkenning van de behoefte/vraag in ons partnernetwerk, koppeling met thema’s in het dagelijks leven/dagelijkse werkpraktijk
Organiseren van klantenpanels met beoogde gebruikers en andere belanghebbenden (eventueel op video vastgelegd), o.a. gericht op verkrijgen van inzicht in toepasbaarheid of in financiële haalbaarheid
Onderzoeken van de mogelijkheid tot integratie van de beoogde toepassing met bestaande producten
Verkennen of ondernemers uit een andere sector van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de ontwikkeling van een product (bijvoorbeeld cross-over medtech <> creatieve en gaming sector)
Testen van de toepassing in een bio/chemisch laboratorium
Qua maakvraagstukken rond hardware: experimenteren en testen met de samenstelling van materialen van producten en/of de vormgeving daarvan in het Fablab, incl. 3D-printing (Proof of Principle/Proof of Concept)
Inzet van een ondernemerspanel of expertpanel bij onderzoeksvragen op bijv. het gebied van Medical Device Regulation, Eigendomsrechten, Algemene Verordening Gegevensbescherming of verantwoorde en mensgerichte AI. Daarbij leggen we waar nodig ook connecties met andere proeftuinen, expertisecentra of kennisinstellingen
Ontwikkelen strategie/aanpak voor marketing
Haalbaarheidsonderzoek voor een dienst die het mogelijk maakt om - vanuit een ‘zorgplek’ met specialistische kennis en expertise - op afstand mee te kijken bij mensen met een bepaalde zorgvraag in eigen leefomgeving De Health Hub kan de volgende ondersteuning bieden aan de ondernemer:
Uitwerken van een Proof of Principle/ Proof of Concept voor de dienst of het product
Het ontwerpen en uitwerken van een waardenmodel door bijv. scenario’s te ontwikkelen waarin de potentiële impact van de dienst zichtbaar word. Denk aan inventarisatie van effecten op o.a.:
o het dagelijks leven van mensen en/of
o processen en professionals in de dagelijkse (werk)praktijk o bekostiging
We kunnen hierbij ons partnernetwerk aanboren:
Koppelingen leggen met regionale programma’s en initiatieven rond bijv. het Integraal Zorg Akkoord (IZA), het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) en Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)
Creëren van een experimenteer- en simulatieomgeving waarin de dienst met bv. connectiviteitsvoorzieningen en/of bestaande technologieën kan worden getest, gesimuleerd en/of gedemonstreerd
Doorrekenen verwachte waarde/effect van de dienst met representatieve en geanonimiseerd gegevenssets
We hebben bewust geen tarieven gekoppeld aan bovenstaande activiteiten/faciliteiten omdat wij maatwerk willen bieden aan Mkb-bedrijven. Om een offerte op te stellen, gaan wij graag eerst in gesprek met bedrijven over de specifieke onderzoeksvragen in het kader van haalbaarheid. In dat gesprek verkennen we ook graag of studenten van bijv. The Innovation Crew (TIC-team) van de Health Hub bij kunnen dragen aan het beantwoorden van haalbaarheidsvragen
Meer informatie? Neem dan contact op met anja.van.der.heide@healthhub-roden.nl