Nieuws 2019

Fijne feestdagen en een goed en gezond 2020!

Team Health Hub Roden wenst u goede kerstdagen en een gelukkig en gezond 2020! Onze faciliteit is gesloten van 23 december tot 3 januari. We zien u graag weer in Roden in het nieuwe jaar! ' Meer..

Aftermovie symposium 'technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn'

​Op donderdag 14 november 2019 vond in ons gebouw het jaarlijks symposium plaats van het Centre of Expertise Healthy Ageing. Thema was 'Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn'. ' Meer..

Lees onze nieuwsbrief van 28 november!

Met onder andere: - Stage bij Health Hub Roden: springplank naar praktijk - Nieuwe bewoner: Vegro - Meet The Innovation Crew (TIC)!

Blog: stage bij Health Hub Roden; springplank naar praktijk

Elk halfjaar wordt team Health Hub Roden versterkt met een nieuwe groep stagiairs. Allen met een sterke interesse voor de medische sector. ' Meer..

Studenten installatietechniek Alfa-College ontwikkelen domotica prototypes

De vernieuwde faciliteit van Health Hub Roden is prachtig geworden. Maar we willen méér. We willen dat het één grote 'show-/to-do-room' wordt van bijvoorbeeld allerlei soorten domotica. ' Meer..

15.000ste student bij Health Hub Roden

Vandaag ontvingen we de 15.000ste student bij Health Hub Roden! Ze ontving van directeur Peter Boonstra een uniek aandenken en een cadeaubon. ' Meer..

Videoverslag congres cosis 'van leerplicht naar leerrecht'

Op 6 november 2019 vond bij Health Hub Roden - met ca. 170 deelnemers - het congres 'Van leerplicht naar leerrecht' plaats, georganiseerd door Cosis. ' Meer..

Noordz: E-Health: scherper en efficiënter

'​Maatschappelijke ontwikkelingen hebben grote invloed op hoe wij nu en in de toekomst onze zorg inrichten. De regie ligt steeds meer bij de burger. Technologie kan in zorg(verlening) een grote rol spelen. E-health, dus.

' Meer..

Infographic Health Hub Roden in Noordz

Infographic Health Hub Roden

Bron: Noordz 7 november 2019 ' Meer..

Alfa-college: zorg en techniek vinden elkaar in Health Hub Roden

Een ideale kruisbestuiving tussen twee opleidingen en een plek waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Die situatie doet zich voor in de Health Hub Roden. ' Meer..

VZI - Tech Talk bij Health Hub

Op donderdag 31 oktober jl. heeft regio Noord van VZI (Vereniging van Ziekenhuisinstrumentatietechnici) een Tech Talk gehouden met als titel ‘Innovaties in Zorg’. Ruim 30 deelnemers vanuit verschillende ziekenhuizen waren te gast bij Health Hub Roden. ' Meer..

Health Hub Roden opent deuren tijdens Open Bedrijven dag Drenthe

Op zaterdag 2 november vindt weer de grootste open dag van Nederland plaats; de Open Bedrijvendag Drenthe. Op deze dag kunt u tussen 10.00 en 16.00 een kijkje nemen in het nieuwe gebouw van Health Hub Roden aan de 1e Energieweg 13. ' Meer..

Zorg en techniek Friese Poort ontmoeten elkaar in Health Hub Roden

In Drachten bij de Friese Poort staan de techniek en de zorg school vlak naast elkaar. Vanuit de docenten bestond al langer de wens om deze afdelingen samen te laten werken. ' Meer..

Vegro nieuwste bewoner van Health Hub Roden

Health Hub Roden brengt partijen uit de wereld van medische technologie bij elkaar. Bedrijven vestigen zich in ons nieuwe pand, dat maakt de samenwerking met andere bedrijven en kennisinstellingen gemakkelijk.

' Meer..

Fietscongres RGA levert nieuwe ideeën en inzichten op

Donderdagmiddag 19 september kwamen vele partijen uit de regio Groningen-Assen samen in de Health Hub in Roden, om zich te laten inspireren door: de fiets! De RGA wil het fietsgebruik in de regio stimuleren en de fiets op nummer 1 krijgen door fietsgebruik breder te benaderen dan vanuit enkel bereikbaarheid. ' Meer..

Creatieve Vouchers voor MKB

Wanneer je als MKB'er uit de sector Gezondheid en Zorg (G&Z) voor het ontwikkelen van een product of dienst gaat samenwerken met de creatieve industrie, dan is het mogelijk gebruik te maken van de Creatieve Vouchers Drenthe. ' Meer..

Professor voor één dag!

Wensstichting Drenthe vervult wensen voor kinderen (van 4 t/m 17 jaar), die een ruggesteuntje verdienen. Mischa van 6 was in augustus professor voor een dag. Met zijn begeleiders bezocht hij verschillende locaties, waaronder Health Hub Roden. ' Meer..

Health Hub Roden geeft je de ruimte! (video)

Het nieuwe gebouw van Health Hub Roden biedt volop ruimte aan (startende) ondernemingen op het gebied van technologie in cure & care. Zoek je een inspirerende werkplek en meer mogelijkheden voor samenwerking en R&D? Neem contact op met Health Hub Roden!

' Meer..

Knight Riders fietsen door Health Hub Roden!

Zaterdag 13 juli was de 4e editie van de Knight Ride, een nachtelijke fietstocht voor mountainbikers in en om Roden. Het parcours leidde ook door een aantal gebouwen, waaronder Health Hub Roden. ' Meer..

Veel belangstelling Inspiratiebijeenkomst Duurzaamheid

NOORDENVELD – Hoe maken we Noordenveld samen duurzaam? Wat heb je daar als inwoner voor nodig? En wat verwacht je van de gemeente? Deze en andere vragen stonden gisteravond centraal tijdens de Inspiratiesessie in de Health Hub in Roden. ' Meer..

Studenten winnen Klaas Dijkstra Zorginnovatieprijs

Op maandag 24 juni is tijdens de Zorg- en Techniekmarkt in Health Hub Roden de ‘Klaas Dijkstra Zorginnovatieprijs’ uitgereikt. Op de markt werden de resultaten van bijna dertig teams, bestaande uit verpleegkundige studenten en techniekstudenten, gepresenteerd. ' Meer..

Zorg- en techniekmarkt ROC-studenten

Wat kun je allemaal met techniek doen voor patiënten en zorgmedewerkers? Kan het gemakkelijker, sneller, veiliger, aangenamer? Zorg- en techniekstudenten bogen zich gezamenlijk over vragen uit de praktijk.

' Meer..

Internationale aandacht voor 5G toepassing Ambulancezorg Groningen

Ambulancezorg Groningen test een toepassing waarmee medisch specialisten vanuit het ziekenhuis live met het ambulancepersoneel meekijken in noodgevallen en acute zorgsituaties. ' Meer..

'5g brengt forse veranderingen in de ambulancezorg'

Ook in de zorg zal 5g forse veranderingen met zich meebrengen. Ambulancezorg Groningen test een toepassing waarmee medisch specialisten vanuit het ziekenhuis live met het ambulancepersoneel meekijken in noodgevallen en acute zorgsituaties. ' Meer..

Wij gaan verhuizen!

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan: binnenkort verhuist Health Hub Roden naar een nieuw en groter gebouw. Daar wordt weliswaar nog hard gewerkt aan de verbouwing, maar over twee weken is het zover klaar dat we kunnen verhuizen. ' Meer..

Sprekende bril wint 5G Student Battle

Maart 2019 - Hanzehogeschool Groningen. In het weekend van 23 en 24 maart werkten zes studententeams van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. ' Meer..

HBO-studenten welkom bij Health Hub Roden!

HBO-studenten van diverse opleidingen zijn welkom bij Health Hub Roden. Om tijdens een stage samen met bedrijven innovaties te ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn. ' Meer..

Blog: Hbo-studenten ontwikkelen echografie hulpmiddel

Hbo-studenten Hanne Bouman en Patrick Jansen hebben - van september 2018 tot februari 2019 - bij Health Hub Roden hun afstudeeronderzoek uitgevoerd. Ze onderzochten hoe het best een echografie fantoom vervaardigd kan worden met minimale (liquide) middelen. ' Meer..

Film SNN: Het regent uitvindingen

Hoe droog je zonder handdoek een patiënt af na het douchen? Hoe rol je een patiënt zonder moeite van een brancard op een bed? Wat voor instrument heb je nodig om een oude dame steunkousen aan te trekken?

' Meer..

Succesvol evenement: Partnerraad in nieuwe locatie Health Hub Roden

7 maart 2019: Een ambulance rijdt binnen in het nieuwe pand van Health Hub Roden aan de 1e energieweg 13 in Roden. Bert Benthem, Ambulancezorg Groningen: ‘’En normaal is dat een slecht teken, maar dit keer niet.

' Meer..

Evenement ministerie VWS: De juiste zorg op de juiste plek; wie durft?

5 maart 2019: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert een interessante bijeenkomst in Health Hub Roden. Met als thema; De juiste zorg op de juiste plek. ' Meer..

Inspiratiesessie: inzet van smartglass in het zorgproces

Tijdens een inspiratiesessie bij Health Hub Roden hebben medewerkers van Tangenborgh, Zinn en Noorderzorg kennis gemaakt met een smartglass (Toshiba DynaEdge). ' Meer..

Zorgmarkt 2019: Van slimme spiegel tot sta-opstoel

Hoe maak je met techniek het leven aangenamer voor mensen die zorg nodig hebben? Studenten zorg en techniek lieten het samen zien in Health Hub Roden.

' Meer..

7 maart partnerbijeenkomst in nieuw gebouw

Wij nodigen onze partners van harte uit in ons nieuwe gebouw op donderdag 7 maart van 14.30 tot 17.00 uur. Het programma omvat onder andere: ' Meer..

Nieuws: Techniek brengt ziekenhuis op straat

Medisch specialisten die live meekijken met ambulanceverpleegkundigen en zo kunnen adviseren over de beste behandeling. ' Meer..