Nieuws 2018

Eerste fase verbouwing gestart!

In de afgelopen week heeft het bouwteam belangrijke stappen gezet in de verbouwingsplannen van ons nieuwe gebouw. De tekeningen zijn definitief vastgesteld en de benodigde vergunningen zijn binnen.

Meer..

Health Hub Roden met ondernemers en studenten naar MEDICA 2018

Op 13 november ging Health Hub Roden met een groep ondernemers en studenten naar de MEDICA 2018 in Düsseldorf. Symposia, imposante stands, nieuwe contacten en spectaculaire innovaties: MEDICA 2018 bood allerlei mogelijkheden. ' Meer..

Studenten NHL Stenden werken enthousiast aan vraagstukken van ondernemers

Op dinsdag 14 november kwamen X-honours studenten van NHL Stenden naar Health Hub Roden om ondernemers te adviseren over hun marketing vraagstukken. ' Meer..

Artikel Health Hub Roden: 'Ontwikkeling' in Dagblad van het Noorden

"Ondanks alle technologische ontwikkeling zoals Skype en Whatsapp, zijn face-to-face gesprekken nog steeds heel belangrijk”, zegt Peter Boonstra, directeur van Health Hub in Roden. ' Meer..

"Wat is Health Hub Roden?' in 1,5 minuut

Deze 'Explanimation' maakt in 1,5 minuut duidelijk wat Health Hub Roden voor u kan betekenen. ' Meer..

Boek nu uw ticket voor MEDICA 2018!

Op 13 november organiseert Health Hub Roden een busreis naar de medische vakbeurs in Düsseldorf: de MEDICA 2018. Dit is dé plek om je als noordelijke ondernemer te laten inspireren op het gebied van gezondheid en medische technologie. ' Meer..

RTV Drenthe: Onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven werken samen in Health Hub Roden.

Health Hub Roden moet meer dan ooit een samenwerking worden tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Dat gaat gebeuren in een nieuw pand dat in maart 2019 klaar moet zijn. ' Meer..

Eerste ondernemers over de rode loper

‘Afgelopen maandag 24 september bereikten we weer een mijlpaal. Tijdens een feestelijke middag verwelkomden we de eerste bedrijven in het nieuwe gebouw van Health Hub Roden. ' Meer..

PACKcellence betrekt als eerste bedrijf nieuwe pand Health Hub Roden

Health Hub Roden brengt partijen uit de wereld van medische technologie bij elkaar. Bedrijven vestigen zich in ons nieuwe pand, dat maakt de samenwerking met andere bedrijven en kennisinstellingen gemakkelijk.

' Meer..

Ondernemersreis naar de MEDICA - Gaat u mee?

Bij voldoende belangstelling organiseert Health Hub Roden op dinsdag 13 november een busreis naar de medische vakbeurs in Düsseldorf: de MEDICA. ' Meer..

Health Hub Roden nu al in grotere jas

De Health Hub in Roden bestaat bijna drie jaar en breidt uit. Volgend voorjaar moet het nieuwe gebouw aan de 1e Energieweg plek bieden aan zo’n 20 medische bedrijven. ' Meer..

Health Hub Roden nodigt ondernemers uit in nieuw pand

Op 24 september rolt Health Hub Roden de rode loper uit voor ondernemers in de medische technologie. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Henk Kosters reiken een bloemetje uit aan de nieuwe ondernemers die zich gaan vestigen in het nieuwe pand van Health Hub Roden. ' Meer..

Uitnodiging Exportcarrousel Drenthe 06 september - 01 februari 2019

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. ' Meer..

Hand-outs themabijeenkomst 7 juni

Health Hub Roden en SpringBoard organiseerden op 7 juni samen met Q-Bs, BSI en Holland Innovative een boeiende bijeenkomst over de veranderde wet- en regelgeving in de medische industrie. ' Meer..

Nieuwsgierig naar het nieuwe onderkomen van Health Hub Roden?

Nieuwsgierig naar het nieuwe onderkomen van Health Hub Roden? Projectmedewerkers Sytske en Albertine nemen je in onderstaande video mee voor een rondleiding door het pand. ' Meer..

Techniek beleven in de zorg: Uitwisseling Nederlands-Duitse zorgstudenten

Hoe maken we de zorgsector aantrekkelijk voor jongeren? Wat zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen in de zorg? En welke randvoorwaarden maken dat we grensoverschrijdend kunnen werken in Nederland en Duitsland? ' Meer..

Film: Crossover Project Alfa-college Healthcare & Technology

Studenten van de opleiding verpleegkunde en human technology van het Alfa-college werken in vier periodes van elk tien weken samen om problemen op te lossen.

' Meer..


Studenten Alfa-college ontwikkelen samen innovatieve producten voor de zorg

Op maandag 23 april werd in Health Hub Roden de Zorg- en Techniekmarkt gehouden. Studenten Verpleegkundige en Technicus Engineering I&E van Alfa-college Groningen presenteerden na 10 weken samenwerken hier hun vernieuwende ideeën voor in de zorg. ' Meer..

Onze nieuwe website is gelanceerd!

Met gepaste trots presenteren wij onze geheel nieuwe website. Door een verbeterde lay-out en navigatie vind je snel en gemakkelijk de informatie die je zoekt.

' Meer..

Cosis met Happy Hap© naar landelijke VG Hackathon

Cosis presenteerde afgelopen vrijdag de Happy Hap© tijdens de demoday van de VG Hackathon in Utrecht. Aan deze landelijke marathon-brainstorm deden maar liefst 35 zorgorganisaties mee. ' Meer..

Groter pand opent deuren voor meer innovatie

Zoals u afgelopen tijd in de media hebt kunnen lezen gaat Health Hub Roden in een ander, groter gebouw haar activiteiten uitbreiden. ' Meer..

Meisjes maken kennis met technische studies tijdens Girlsday

Ook dit jaar doet Health Hub Roden mee aan Girlsday. Tijdens Girlsday op donderdag 12 april worden in het hele land activiteiten voor meisjes georganiseerd in het kader van bèta, techniek en ICT. ' Meer..

Samenwerking met ISD Noordenkwartier levert plezier in het leven op!

Health Hub Roden geeft mensen met een uitkering de kans om bij hen aan het werk te gaan. We willen op deze manier maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen. ' Meer..

Unaniem besluit: Nieuw pand voor Health Hub Roden

Provinciale Staten van Drenthe en de gemeenteraad van Noordenveld staan achter de aankoop van een groter pand voor Health Hub Roden. Het voormalige Resato-pand in Roden wordt het nieuwe onderkomen.

' Meer..

Europarlementariër Van Nistelrooij maakt kennis met Health Hub Roden

Europarlementariër en medeoprichter van het Europese innovatienetwerk Knowledge4Innovation Lambert van Nistelrooij (CDA) is op woensdag 28 maart te gast bij de Hanzehogeschool Groningen. ' Meer

Maak kennis met Marije, stagiair Human Technology

Mijn naam is Marije, ik ben 18 jaar en woon in Westerlee. Ik heb mijn vmbo-tl diploma gehaald in Winschoten en ben daarna de opleiding Human Technology gaan doen. Naast mijn opleiding vind ik het leuk om bij vrienden langs te gaan en ben ik vaak in de sportschool te vinden. ' Meer..

Breath in Balanz: ‘In Health Hub Roden vielen alle puzzelstukjes op hun plek’

De plek om elkaar te ontmoeten. En je product verder te ontwikkelen. Want er loopt flink wat kennis rond in Health Hub Roden. Voor Breath in Balanz bleek deze kennis onmisbaar bij de ontwikkeling van een unieke sensor. ' Meer..

VDH products Roden: 'Voorop lopen doe je door kennis te delen.'

VDH Products BV ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar mechanische en elektronische instrumenten voor het meten van temperatuur, druk en relatieve luchtvochtigheid. ' Meer..

Maak kennis met Silke, stagiaire Industrieel Product Ontwerpen

Ik ben Silke Jonkman, 21 jaar oud. Ik ben 3e jaars studente Industrieel Product Ontwerpen (IPO). Momenteel loop ik stage bij Health Hub Roden. Voor mij een superleuke combinatie. ' Meer..

Groter pand voor Health Hub Roden

Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om samen met de gemeente Noordenveld het voormalige Resato-pand in Roden aan te kopen. Na verbouwing zal dit het nieuwe onderkomen worden van Health Hub Roden. ' Meer..

Maak kennis met partner ItoM Medical

Jurryt Vellinga: “I to M Medical wil zich midden in de dynamiek rond Health & Life Science in Noord-Nederland bevinden en die vinden we in Health Hub Roden. Hier is toegang tot relevante kennis en samenwerkingsverbanden. ' Meer..

Maak kennis met partner Medical Groep

Medical groep, Triple Motion Media en de Noorderpoort werken aan project 'Care up'. Care Up gaat verpleegkundigen op een heel efficiënte manier helpen. Via de game kunnen verpleegkundigen zich op een frisse manier op de hoogte houden van de verplichte protocollen. ' Meer..

Ambities voor 2018 door Peter Boonstra

Onze ambities voor het komende jaar zijn:Het openen van een ondernemerscentrum, Onze faciliteiten uitbreiden, Bedrijven en startups helpen groeien ' Meer..

Maak kennis met BergCom Engineering

In de komende weken presenteert Health Hub Roden enkele partners en de projecten die zij doen. De films zijn gemaakt in samenwerking met de gemeente Noordenveld. ' Meer..

Health Hub Roden door de ogen van Lotte (12)

Lotte Boonstra is 12 jaar en zit op school in Gieten op het dr. Nassau College. Ze loopt drie dagen stage bij Health Hub Roden in het kader van beroepenoriëntatie.

' Meer..

H&P Moulding: “We make your dreams come true!”

“Wij maken wat anderen bedenken”, zegt Bart Labrie. Hij is eigenaar van H&P Moulding in Emmen, een bedrijf dat kunststof producten spuitgiet voor de technische en medische industrie. ' Meer..