Nieuws 2020

'Health Hub Roden presteert boven verwachting'

RTV Drenthe - 14 december 2020: 'De resultaten van de Health Hub zijn de afgelopen 5 jaar nauwkeurig gemonitord door Jeltje Talen, docent-onderzoeker en promovendus. Meer..

Stagiair Werkbouwtuigkunde: 'Alles hier is creatief'

30 november 2020
The Innovation Crew (TIC), het studententeam van Health Hub Roden, bestaat structureel uit 10 - 20 studenten van diverse mbo-, hbo- en wo-opleidingen. Ze hebben een eigen ruimte in het gebouw, waar ze samen de regie voeren. Meer..

Studenten dragen 'Wonderfoons' over aan Tangenborgh

20 november 2020
ICT-studenten Wesley, Twan en Tjeerd Jan van Noorderpoort hebben tijdens hun stage bij Health Hub Roden in het Fablab een viertal 'Wonderfoons' gemaakt voor Tangenborgh, een instelling voor ouderen, gericht op wonen, zorg en welzijn. Meer..

Kennisinstellingen en lokale MKB hand-in-hand in Health Hub Roden

19 november 2020
Artikel in bijlage 'Open bedrijvendag 2020' - Gemeente Noordenveld De Krant nieuws.

Zie pagina 7

Slim veiligheidsvest voor politieagenten winnende idee 5G Studenten Battle

17 november 2020
Studententeam 5G en Veiligheid is door de vakjury verkozen tot winnaar van de 5G Student Battle. Het team bedacht een slim veiligheidsvest met sensoren en camera’s die de veiligheid van agenten op straat moet verbeteren. Meer..

Zorgverbeteraars dichten 'gat' tussen werkvloer en innovatie

20 oktober 2020
Een oude, verwarde man ligt in het ziekenhuis. Hij heeft al een tijd niet gegeten en vraagt om een boterham. Die krijgt hij van de voedingsassistente. Zij weet alleen niet dat hij nuchter moet blijven voor een operatie later die dag. Meer..

Welke rol kan techniek spelen in jeugdzorg?

Op vrijdag 25 september 2020 hebben GGZ-medewerkers, met ondersteuning van studenten uit The Innovation Crew, in Health Hub Roden een tweetal scenario’s gesimuleerd en werd ervaring opgedaan met de Assitent Reality-bril. Meer..

Samenwerking Critical Friend methode

15 september 2020
​Health Hub Roden werkt vanaf september samen met het lectoraat Ondernemen in Verandering (Hanzehogeschool) aan het ontwikkelen van een variant van de 'critical friend' methode. Meer..

Health Hub als mooi voorbeeld van 'derde werkplek' op site Aat Vos

8 september 2020
Op de website van architect Aat Vos is Health Hub Roden opgenomen als een mooi voorbeeld van een 'derde werkplek' (third place). Meer..

Zorgverbeteraars is verhuisd naar Health Hub Roden

7 september 2020
Sinds 1 september is het bedrijf Zorgverbeteraars gevestigd in Health Hub Roden. Zorgverbeteraars verruilde de rustige en historische omgeving van een oud kerkgebouw in het pittoreske Niezijl voor de levendige Health Hub Roden. Meer..

Nieuwe TIC start met 10 studenten

3 september 2020
De eerste week van september was introductieweek voor onze nieuwe TIC (The Innovation Crew). Tien enthousiaste mbo, hbo en wo studenten (Werktuigbouwkunde, ICT, IPO, Voeding & Diëtiek, Rechten) werken samen aan opdrachten ter voorbereiding op hun stage bij Health Hub Roden de komende periode. Meer..

Per 1 september zijn onze deuren weer helemaal open!

Het eerste event dat we moesten afgelasten was de DoeDigiDag op 14 maart. Dat voelde heel onrealistisch, om twee dagen van tevoren de stekker uit een groot event te trekken. ' Meer..

Student Facility Management 'on site'

30 juni 2020
Health Hub Roden is inmiddels alweer een jaar actief in het nieuwe gebouw. Een goed moment om eens kritisch te kijken hoe een en ander functioneert: waar gaat het goed en waar (nog) niet? Is het gebouw toegankelijk, gastvrij, comfortabel, functioneel? Meer..

Stage bij Healt Hub Roden in coronatijd: Hoe werkt dat?


30 juni 2020

Sarah Flap is student en zit op dit moment in de laatste fase van de opleiding Management in de Zorg aan de Hanzehogeschool Groningen. Ze is begin februari 2020 gestart met haar afstudeeropdracht bij Health Hub Roden. Haar onderzoek voert ze uit voor Zorggroep Tangenborgh, waarmee ze via de Health Hub in contact is gekomen. Meer..

Slimme polsband redt levens

4 juni 2020
Op de tafel liggen een soort polshorloge en een blauwe plastic torso op een dikke laag schuimrubber. Hiermee demonstreert Harry Palsma hoe je een hartmassages effectief uitvoert met de feedback op het polsbandje, de SimCPR®Pro. Een knipperend lampje geeft het juiste tempo aan, een groen lampje betekent dat hij diep genoeg drukt. Meer..

Film Health Hub Roden: 'waar gedachten de ruimte krijgen..'

'Dit is een samenwerkingsverband ín een gebouw, dat is een pluspunt van de Health Hub' - 'Je kunt hier heel veel van elkaar leren' - 'Onze studenten komen hier actief in aanraking met innovatieve technologie in de zorg' - 'Ondernemers in de Medtech: kom hiernaar toe om samen het ecosysteem uit te bouwen. Meer..

Health Hub uitgelicht in nieuwsbrief RGA

Bron: Nieuwsbrief Regio Groningen Assen van donderdag 9 april:

'In de Health Hub Roden werken bedrijven, zorginstellingen en kennisinstituten samen aan innovatieve toepassingen in de zorg. En hoe belangrijk en relevant dat is, blijkt maar weer eens nu we te maken hebben met de coronacrisis. Meer..

'We leren hoe handen wassen een epidemie beïnvloedt'

Hoe schoon zijn onze handen en welke rol spelen die bij het ontstaan van een epidemie? Hoelang blijft ongekoeld gehakt veilig voor consumptie? Tweedejaars studenten Voeding & Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen gingen bij Health Hub Roden op zoek naar het antwoord op deze vragen. Meer..

DoeDigiDag Health Hub Roden 14 maart tot nader orde uitgesteld

De DoeDigiDag van Noorden Digitaal wordt uitgesteld. Dit evenement stond gepland op zaterdag 14 maart op vier locaties in Noord-Nederland: Leeuwarden, Groningen, Roden en Delfzijl. De organisatie merkte dat steeds meer bedrijven en instellingen hun deelname aan de DoeDigiDag heroverwogen vanwege het coronavirus. ' Meer..

Heeft u een (sociaal) juridisch praktijkvraagstuk dat u graag opgelost wil zien?

Heeft u een (sociaal) juridisch praktijkvraagstuk dat u graag opgelost wilt zien? Afhankelijk van de opdracht gaan studenten SJD of HBO Rechten van de Hanzehogeschool graag voor u aan de slag! ' Meer..

Blog Arthur Teinsma 'Werken in de medtech geeft me een goed gevoel'

In Health Hub Roden lopen veel studenten rond met een sterke interesse voor de medische sector. Waar komt deze interesse vandaan? En willen ze na het afronden van de studie ook in deze sector gaan werken? ' Meer..

Laboratorium Health Hub Roden: chemie tussen studenten en werkveld

Hè, hoe is het mogelijk! Geconcentreerd tuurt de studente in de microscoop. Een week geleden haalde ze een spateltje over haar telefoon en vervolgens door een petrischaal. Daarin zijn nu kleine bolletjes te zien, gevormd door een ontelbare hoeveelheid bacteriën. Meer..

Prinses Laurentien in Health Hub Roden

Prinses Laurentien was woensdag 5 februari in Health Hub Roden voor de presentatie van Drentse kinderen en jongeren. Leerlingen van OBS de Poolster hadden zich in de voorgaande periode bezig gehouden met een onderzoek naar de biodiversiteit in Noordenveld en een groep jongeren had in het weekend van 1 en 2 februari verschillende onderwerpen behandeld. ' Meer..

Rabobank en SNN bundelen hun krachten in Health Hub Roden

Rabobank en Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) bundelen hun krachten in Health Hub Roden. Rutger Tichelaar (Rabobank Noordenveld West Groningen) en Sebastiaan Wesseling (SNN) op hun nieuwe werklocatie. ' Meer..

Politiek weekend Drentse jongeren in Health Hub Roden

Het Politiek Netwerk Drenthe houdt in samenwerking met de Rabobank een politiek weekend voor Drentse jongeren in de Health Hub in Roden. Vanuit alle twaalf Drentse gemeenten kunnen jongeren van tussen de 12 en 15 jaar oud op 1 en 2 februari meedoen aan verschillende workshops en presentaties. ' Meer..