Nieuws 2021

Carry on met de Carry-On!

16 december 2021
De Carry-on is een mooi voorbeeld van een project dat studenten ‘aan elkaar doorgeven’. Elk semester gaat een nieuwe groep studenten verder met de doorontwikkeling van dit innovatieve product. Meer..

Zelfstandigheid door technologie: 'Een wereld van verschil'

6 december 2021
Fabian is voor wat betreft nagenoeg alles afhankelijk van anderen. Hij houdt erg van muziek luisteren of een filmpje kijken, maar hij moet altijd wachten tot er iemand komt om dat aan te zetten en, niet onbelangrijk, uit te zetten. Meer..

Mooi servies voor mensen met een beperking wint publieksprijs!

16 november 2021
Wanneer je een beperking hebt, eet je vaak van een noppenbord en uit een zogenaamd kombord, zodat het eten er niet uit kan vallen. Het ontwerp is functioneel, de kleur is altijd wit en materialen zijn plastic of grof aardewerk. Meer..

CareUp: al doende leer je!

18 oktober 2021
Op het beeldscherm pakken twee handen een injectiespuit. Door de handen te besturen kun je hem vullen, controleren en de injectie toedienen. Tijdens het proces verschijnen er aanwijzingen en (theorie)vragen in het scherm. Meer..

Terugblik op onze netwerkbijeenkomst op 7 oktober

10 oktober 2021
Op donderdag 7 oktober is er een netwerkbijeenkomst in ons gebouw. Een groep van 50 bestuurders, ondernemers, docenten, studenten en andere relaties komt bijeen om bij te praten en plannen te maken. Meer..

TIC: van 5 naar 50 studenten!

9 september 2021
Deze week starten 12 nieuwe studenten met hun stage of afstuderen bij Health Hub Roden. Ze volgen diverse mbo- en hbo-opleidingen en werken het komende half jaar aan projecten die te maken hebben met gezondheidstechnologie. Meer..

Fijnmechanica: grote apparaten voor kleine maten

1 augustus 2021
Gerben Posthumus, al langere tijd werkzaam in de fijnmechanica, besloot zo’n 11 jaar geleden een eigen bedrijf te starten. Hij runt nu met veel plezier zijn bedrijf, gevestigd in bedrijventerrein Haarveld in Roden. Meer..

Studenten namen de uitdaging aan...

6 juli 2021
Bij het aangaan van de samenwerking in het Convenant Thuis in het verpleeghuis, in 2018, spraken partijen af actie te ondernemen om studenten te verbinden aan projecten in de ouderenzorg. Meer..

Succesvolle voorlichtingen over 3D voedselprinten

4 juni 2021
Eind mei waren er in Health Hub Roden twee voorlichtingssessies over het gebruik van 3D voedselprinters binnen de zorg. Joostina Fennema, vierdejaars student Voeding & Diëtetiek gaf deze voorlichtingen ten behoeve van haar afstudeerstage.

Meer..

MDR: nieuwe regels voor medische hulpmiddelen

1 mei 2021
'Sinds 26 mei 2021 is nieuwe regelgeving voor medische hulpmiddelen van toepassing (MDR). Een jaar later veranderen de regels ook voor in-vitro diagnostica (IVDR). De aankomende nieuwe verordening, die onder meer de veiligheid moet verbeteren, kan gevolgen voor je hebben als jouw innovatie valt in een van de categorieën van medische hulpmiddelen. Meer..

ItoM Medical wordt Sencure en ontvangt € 1,5 miljoen investering

28 april 2021
Het Nederlandse Sencure BV heeft een investering van € 1 miljoen ontvangen van hoofdinvesteerder Cottonwood Technology Fund om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van draagbare technologie in de gezondheidszorg. Meer..

Verslag symposium 'Vital Regions' - 22 april

22 april 2021
'Ontgroening en vergrijzing: twee gevolgen van krimp in de regio’s Noord-Nederland en Noord-West-Duitsland. Zo komt het voorzieningenniveau onder druk te staan, onder meer op het gebied van de gezondheidszorg.

Meer..

'Liever kleine stapjes dan stilstaan'

14 april 2021
ExoDevo, het nu nog eenmansbedrijf van de deeltijdstudent Technische Bedrijfskunde Dennie Jager, werkt aan een betaalbaar exoskelet. In nauwe samenwerking met o.a. Health Hub Roden. Meer..

Nieuwe plug & play scanner in Fablab

16 maart 2021
Onlangs is in het Fablab van Health Hub Roden een nieuwe 3D-scanner geïntroduceerd: een Shining EinScan pro 2X Plus. Het is een plug and play systeem waarmee je heel gemakkelijk een product kunt scannen en omzetten naar 3D-bestanden, waar je vervolgens verder mee kunt ontwerpen en ontwikkelen. Meer..

Vier jaar project Vital Regions

9 februari 2021
In de afgelopen vier jaar heeft Health Hub Roden meegewerkt aan project Vital Regions. Dit InterReg VA-project wil dat dorpsgemeenschappen vitaal, belevingsrijk en zelfredzaam worden en richt zich daarbij met name op Noord-Nederland en de aangrenzende regio’s in Duitsland. ' Meer..