Workshops

Hieronder enkele voorbeelden van workshops, met een korte beschrijving. Ze zijn geschikt voor leerlingen / studenten vo, mbo, hbo en volwassenen. Neemt u voor meer informatie contact op met onze receptie.

Tovertafel

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen boven een tafel. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd. De Tovertafel is ontwikkeld voor mensen met een cognitieve uitdaging: mensen met dementie of een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand. De Tovertafel is ontwikkeld voor gebruik in zorginstellingen, (dag)opvang en scholen.

Na afloop van de workshop:

  • weet de deelnemer wat een Tovertafel is en hoe je die kunt gebruiken;

  • weet de deelnemer wat de meerwaarde is van het gebruik van een Tovertafel in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of voor mensen met autisme;

  • hebben de deelnemers 3 nieuwe spelvormen voor de Tovertafel bedacht en deze ideeën uitgewerkt.

Mollenspel

Door gebruik te maken van gaming technieken, gecombineerd met mechanische mollen en een computer wordt technologie bereikbaar gemaakt voor ouderen. Die hebben vaak niets met computers, maar door het erg simpel te houden lijkt het bijna niet meer op een computer en wordt de drempel om ze te gebruiken weggenomen.

Na afloop van de workshop:

  • weet de deelnemer wat het Mollenspel is en hoe je het kunt gebruiken;

  • weet de deelnemer wat de meerwaarde kan zijn om het Mollenspel te gebruiken in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of voor mensen met autisme;

  • heeft de deelnemer 3 nieuwe spelvormen voor het Mollenspel bedacht en deze ideeën uitgewerkt.