'Health Hub Roden beschikt over juiste materialen om dit project tot een succes te brengen'

"Deze opdracht voeren wij uit bij Health Hub Roden omdat zij over de juiste materialen beschikken om dit project tot een succes te brengen. Daarnaast mocht ik mee naar Brussel voor de innovatietop in het Europees Parlement om ons project te presenteren. We mochten meediscussiëren over intelligenter innoveren door beter gebruik te maken van beschikbare kennis en middelen.”


Aldus Anita van de Molen (student Saxion). Samen met Aldert Vrij en Mark Pronk (studenten Hanzehogeschool) onderzoekt ze - in opdracht van VDL Wientjes Roden - of en hoe het vulproces van fantoomflessen geautomatiseerd kan worden. Deze flessen met testvloeistof worden gebruikt om MRI-scanners te kalibreren. Het handmatig vullen kost veel tijd en kan ook nauwkeuriger.


VDL Wientjes Roden richt zich onder andere op het ontwikkelen en produceren van medical devices en onderdelen voor de medische industrie. Als technisch bedrijf vindt VDL Wientjes Roden het belangrijk dat studenten de gelegenheid krijgen ervaring op te doen met projecten in het bedrijfsleven.


Er is voor dit project een doorlopende leerlijn gecreëerd. Studenten van de Hanzehogeschool leverden begin 2017 het eerste prototype, en de huidige groep tilde het product naar industrieel niveau. De studenten werken twee dagen in de week in Health Hub Roden. Ze zitten dan dicht bij hun opdrachtgever, maar kunnen ook gebruik maken van de apparatuur in het FabLab. Het doel is om de software en de elektrische en mechanische delen op korte termijn klaar te hebben voor gebruik.


Januari 2018