‘In Health Hub Roden vielen alle puzzelstukjes op hun plek’

De plek om elkaar te ontmoeten. En je product verder te ontwikkelen. Want er loopt flink wat kennis rond in Health Hub Roden. Voor Breath in Balanz bleek deze kennis onmisbaar bij de ontwikkeling van een unieke sensor.


Sonja Nijhuis en Nellie Bontekoe lopen al langere tijd rond met een idee: de ademhaling verbeteren van mensen die hier moeite mee hebben. Innovatief? Zeker. Belangrijk? Absoluut. Maar hoe ontwikkelen ze het product dat ze daarvoor bedacht hebben? In Health Hub Roden ontmoeten ze Jurryt Vellinga, eigenaar van ItoM. Dit micro-elektronica ingenieursbureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van draadloze connectiviteit. Breath in Balanz is geboren.


Breath in Balanz is een unieke sensor, die de kwaliteit meet van de buik- en borstademhaling. De sensor helpt mensen die bijvoorbeeld last hebben van dysfunctioneel ademhalen met het verbeteren van hun ademhaling. Dankzij een uniek gepersonaliseerd trainingsprogramma.


De zogenoemde Personalized Coaching Feedback Systeem bestaat uit een sensor, applicatie met therapie, feedback en een dashboard voor de behandelaar voor de behandeling en signalering van een disfunctionele (ontregelde) ademhaling.


Sonja en Nellie (eigenaars Breath in Balanz) zijn het brein achter het idee, ItoM heeft het tot leven gebracht in o.a. het FabLab van Health Hub Roden. Het prototype ligt er. En nu? Testen natuurlijk. Ook dat is zo geregeld dankzij de meest gemotiveerde testgroep die er bestaat: studenten. En laten er daar nou een heleboel van rondlopen in Health Hub Roden.


Januari 2018