'Hier kunnen we met studenten technologie geschikt maken voor dagelijks gebruik'

“ItoM Medical wil zich midden in de dynamiek rond Health & Life Science in Noord-Nederland bevinden en die vinden we in Health Hub Roden. Hier is toegang tot relevante kennis en samenwerkingsverbanden. We kunnen samen met studenten projecten uitvoeren om onze technologie geschikt te maken voor dagelijks gebruik.”


Aan het woord is Jurryt Vellinga, eigenaar van ItoM Medical: “Doel van ItoM Medical is met onze kennis en expertise producten te ontwikkelen voor kwetsbare groepen, zoals kinderen en ouderen. Met onze technologie, die onder andere heel nauwkeurig spierkracht kan meten, ontwikkelen we allerlei toepassingen op medisch gebied. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma die dat moeilijk onder controle kunnen houden. Met onze technologie kunnen we deze kinderen ‘s nachts monitoren om het innemen van de medicatie overdag beter te sturen. Daardoor voelen ze zich beter en hebben een betere kwaliteit van leven.


Voor alledaags gebruik

Onze technologie is nieuw en wordt nog niet gebruikt in de wereld. Wij maken het geschikt voor alledaags gebruik om mensen meer controle over hun conditie, lichaam en gezondheid te bieden. Dit draagt bij aan Healthy Ageing, gezonder oud worden. De belangrijkste kracht van Health Hub Roden is het verbinden van mensen. Dat studenten, bedrijven en kennisinstellingen elkaar fysiek ontmoeten en op die manier dingen bereiken die je niet alleen kunt bereiken.”


Januari 2018