Je bent welkom in onze werkplaats met de nieuwste apparatuur

Zet jouw idee om in een professioneel prototype. Je bent welkom in onze werkplaats met de nieuwste apparatuur. Maak er gebruik van bijvoorbeeld een 3D-printer, lasersnijder of 3D Snijmachine. Werk er alleen, met een instructeur of met een groep studenten.

Het FabLab (Fabrication Laboratory) bestaat sinds 2016 en vormt een onmisbaar deel van Health Hub Roden. Er staan diverse zogeheten ‘rapid prototype machines’. Eigenschap van deze apparatuur is dat het mogelijk wordt om laagdrempelig prototypes te vervaardigen. De focus van FabLab Health Hub Roden ligt op de medische technologie.

Met de aanwezigheid van apparatuur in het FabLab zijn we er echter nog niet. Het FabLab werkt intensief samen met diverse kennisinstellingen. Hiervoor bieden we ondersteuning en aanvulling aan het standaard onderwijs curriculum. Daarnaast is het ook mogelijk om een cursus te doen. Denk bijvoorbeeld aan een basiscursus productontwikkeling, hoe om te gaan met machines en een specifieke cursus lasersnijden of 3D printen.

De inrichting van het FabLab draagt bij aan het doel van Health Hub Roden: “Een innovatieve werkplaats waar bedrijven en studenten samenwerken aan open innovatie en productontwikkeling in de medische- en technologische sector.” Momenteel draaien er diverse projecten met studenten en bedrijven. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van de apparatuur in het lab. Maar ook van de ondersteuning die hier geboden wordt door stagiaires en de instructeur.

Wil je een project starten in het FabLab van Health Hub Roden? Neem contact op met onze receptie.


Januari 2018