Health Hub Roden feliciteert SimCPR met verkiezing Drentse startup 2022

Directeur Peter Boonstra feliciteert Harry Palsma met het winnen van Drentse Startup 2022, waarvan de finale gistermiddag plaatsvond. De jury zei onder de indruk te zijn van de innovatieve polsband, die tijdens een reanimatie exact aangeeft met welk ritme en hoe diep deze moet worden uitgevoerd. Ook Health Hub Roden is trots op deze verkiezing. Immers: SimCPR is al 2,5 jaar gevestigd is in ons gebouw en onderdeel van ons ecosysteem. Harry: ‘Hier vind ik synergie, waar iedereen werkt aan innovatieve gezondheidstechnologie. De Health Hub beschikt over een groot netwerk en veel expertise. De gevestigde ondernemers delen kennis over bijvoorbeeld medische certificering en financieringsmogelijkheden. Daarnaast hebben ook studenten een bijdrage geleverd door bijvoorbeeld mee te kijken naar het ontwerp of door de polsband te testen.’

We wensen Harry veel succes en hopen dat de SimCPR op grote schaal zal gaan bijdragen aan geslaagde reanimaties.

-------------------------------------------------------------------------------

Zie ook:

Persbericht 20 juni 2022

SimCPR Medical is gisteren uitgeroepen tot Drentse startup 2022 tijdens de uitzending van de finale op RTL-Z. Arts-uitvinder Harry Palsma demonstreerde tijdens de pitch zijn reanimatie polsband, een wereldprimeur voor het bedrijf, gevestigd in – en in samenwerking met - Health Hub Roden.

De reanimatie polsband, de SimCPR®Pro, laat zien of je de hartmassage effectief uitvoert. Een knipperend lampje geeft het juiste tempo aan, een groen lampje betekent dat je diep genoeg drukt. Dit vergroot de overlevingskans. Bovendien geeft de feedback hulpverleners meer zekerheid tijdens het reanimeren en is er ook na de reanimatie minder onzekerheid of het wel goed is gedaan.

Tijdens de komende TT dragen alle dienstdoende EHBO’ers een SimCPR®Pro. Maar ook op gebied van reanimatie opleidingen krijgt Drenthe de primeur. Het Instituut voor Veiligheid & Milieu (IVM) uit Coevorden is de eerste opleider in ons land die al haar reanimatiecursisten gaat trainen in het gebruik van SimCPR polsband.

Studies laten zien dat eerste hulpverleners in de praktijk vaak niet diep genoeg (durven) te drukken tijdens een hartmassage. Er is onzekerheid door gebrek aan ervaring en angst om iets te beschadigen. Bij professionele hulpverleners is het tempo van de hartmassages nog wel eens te hoog.

Tot nu toe krijgen eerste hulpverleners alleen feedback tijdens het oefenen op een reanimatiepop. De reanimatie polsband van SimCPR geeft hulpverleners eenvoudige feedback tijdens de reanimatie zelf. Een groen LED-lampje brandt continu zodra diepte (≥ 5 cm) en tempo (100-120/min) van de hartmassage optimaal zijn

Palsma introduceerde de AED in ons land en groeide uit tot marktleider. Hij verkocht zijn bedrijf en investeerde daarna in de ontwikkeling van de reanimatie polsband. Samen met Dr. Erik Damen, expert op gebied van versnellingsmeters, werkte hij 7 jaar aan een betaalbaar reanimatie hulpmiddel voor alle hulpverleners.

---------------------------------------

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Harry Palsma (CEO) - harrypalsma@simcpr.com - 06-53645332 - www.simcpr.com

Meer informatie over de samenwerking met Health Hub Roden:

Peter Boonstra – directeur – peter.boonstra@healthhub-roden.nl - 06 83246260