Hobby

Hobby

Het lijkt soms zo onbelangrijk, hobbies, vrijetijdsbesteding.

Wanneer hiervoor hulpmiddelen gekocht worden worden ze nooit vergoed (Tenzij je topsporter bent, maar dan is het geen hobby meer te noemen).

Hierbij wordt voorbij gegaan aan neveneffecten van het uitoefenen van iets wat je leuk vind: het geeft ontspanning, geeft ruimte in je hoofd, vergroot incasseringsvermogen, verlaagd de stres en daarbij de schadelijke stofejs in je lijf en waarschijnlijk vergeet ik er nu nog wat.

Daarmee vind ik het van toegevoegde waarde als iemand beperkt is in veel handelingen in het leven en hierdoor vaak alternatieven moet verzinnen, ook tijd heeft om te ontspannen en een hobby uit te oefenen.

Ik vind het een kadootje om dit aan mijn patienten terug te kunnen geven.

  

Links naar rechts, Boven naar beneden

 

Standaard voor kalimba

Als muziek je eerste liefde is en het je ook wilt dat dit je laatste is, maar dit moeizaam is door het verloop van je ziekteproces. Alleen kalimba kan je nog meespelen in je muziekgroep, maar je kan het niet in de handen vasthouden.

Daarom een standaard gemaakt van een lessenaar voor muziekstukken.

Het is zo dichtbij huis gezocht en bekend dat het daardoor niet opvalt bij optredens. En de muziekvrienden kunnen het zonder extra uitleg in- en uitpakken. Ze zijn blij dat ze weer mee kon spelen dat ze het graag voor haar.

 

Ooglapje

Bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan soms een oog niet meer sluiten. Zonder medische ingreep blijft deze open staan. Wanneer zeilen dan je hobby is waait je oog droog. Dat is echt schadelijk voor een oog. Daarom kwam deze vraag.

Deze mevrouw dacht erg goed mee vanuit haar achtergrond als kunstenaar en coupeuse. Uiteindelijk maakte is dit, haar reactie: “Whauw te gek, als een echte piraat!”

Bij het uitzwaaien riep ik haar na: “Aye aye, behouden vaart en veel plezier. Geniet voor twee!”

 

Plectrumei

Deze kan je uitproberen en ervaren.

 

Een plectrum vasthouden als er geen pincetgreep (handvorm: een pincet inknijpen) mogelijk is.

Om het makkelijk te kunnen vasthouden een groot balletje met daaraan het plectrum.

Het is gemaakt door in een stressballetje, een stokje van nylon te verlijmen. Aan het stokje zit het plectrum in een gezaagde inkeping verlijmd met secondelijm

Je kan het voelen door even luchtgitaar te spelen.